Praktijk voor coaching en psychodynamische therapie

“Het mooiste wat je kunt worden is jezelf”

Wat is Mindfulness?

Ben jij ook zo bezig met hollen van hot naar her? Hou jij veel ballen tegelijk in de lucht? Schieten er dagelijks talloze stressvolle gedachten door je hoofd? Tijdens je werk, een afspraak met een vriend(in), tijdens het boodschappen doen of gewoon, als je ’s nachts in bed ligt? Maak je je zorgen over wat er nog moet gebeuren of lig je wakker van wat er de voorbije dag niet goed is gegaan? We zijn zó vaak met onze gedachten ergens anders, dat we niet “echt” in ons eigen leven aanwezig zijn. We doen van alles op de “automatische piloot”, zonder stil te staan bij de dagelijkse gebeurtenissen, keuzes en ervaringen.

Mindfulness betekent dat je je aandacht doelbewust richt op jouw ervaring van dit moment. Je wordt je meer bewust van je eigen gedachten, je eigen gevoelens en van de signalen van je lichaam. Je kijkt naar jezelf zonder te oordelen. Je leert je brein om minder “in je hoofd” te zitten: door dagelijkse oefeningen train je je “aandacht-spier”, zoals je door regelmatig te sporten de spieren van je lichaam traint.

 

Wat bereik je?

Mindfulness leidt in de eerste plaats tot vermindering van stress. Verder helpt het je ook om een meer open en bewuste manier van leven te realiseren en daardoor meer grip te krijgen op je bestaan. Dit geldt voor mensen die het “gewoon” erg druk hebben, maar ook voor mensen die stress of pijn ervaren. Stress en pijn horen bij het leven. We labelen ze vaak als “ongewenst” en willen ervan af. Als het al lukt ze te verdringen, komen ze vaak op een later tijdstip (in verhevigde vorm) terug.

De mindfulness-training leert je op een bewustere manier met stress en pijn om te gaan. Enerzijds door negatieve gevoelens toe te laten, anderzijds door je aandacht op het “hier en nu” te richten, waardoor je makkelijker kunt loslaten. Ik leer je om dit zonder oordeel te doen, waardoor er meer ruimte ontstaat om een probleem aan te pakken of om anders met pijn en stress om te gaan.

 

Voor wie ?

De training is er voor iedereen die de kwaliteit van zijn of haar leven wil verbeteren. Wellicht kom je met een specifiek doel naar de training. Misschien ben je gewoon benieuwd wat mindfulness jou te bieden heeft. Het kan ook zijn dat je op een punt bent in je leven, dat je het allemaal even niet meer weet.

Iedereen, gezond of niet, kan zijn beperkingen overstijgen en groeien naar een hoger niveau van gezondheid en welbevinden. Ben je bereid daarvoor intensief aan de slag te gaan, dan ben je van harte welkom voor een oriënterend gesprek.

 

Mindfulness en wetenschap

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode om meer effectief met stress om te gaan.

Andere positieve effecten die je met mindfulness kunt ervaren:

 • Meer energie
 • verbeterde concentratie
 • Betere nachtrust
 • Minder stress en negatieve gedachten
 • Lagere bloeddruk

 

Hoe ziet de training eruit?

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten. Lichaamsgerichte oefeningen worden afgewisseld met meditaties. Het is de bedoeling dat gedurende de acht weken van de training ook thuis wordt geoefend. Dit “huiswerk” neemt dagelijks ongeveer een half uur tot drie kwartier in beslag. Wekelijks bespreken we je ervaringen, waarbij we zo dicht mogelijk blijven bij wat zich op dat moment voordoet. Het is dus geen therapie!

 

Onderwerpen die aan bod komen

 • Leren herkennen van je automatische piloot
 • Leren dat gedachten geen feiten zijn
 • Omgaan met fysieke en emotionele pijn
 • Voor jezelf zorgen en voor jezelf opkomen
 • Uit je hoofd, in je lijf: herkennen van lichamelijke signalen
 • Accepteren van jezelf, je omgeving en van dat wat er is
 • Zelf-compassie en goed voor jezelf zorgen

 

Wanneer?

Inzicht & Groei biedt alleen individuele mindfulness training aan. Mocht je zelf met een aantal bekenden een training willen volgen, dan kunnen we dat zeker bespreken.

 

Wat kost het?

De training kost 395,- euro. De prijs is inclusief voorgesprek (telefonisch of persoonlijk), uitgebreid informatie- en werkboek en oefen-audiotracks. Ook krijg je aan het einde van de training een mooi boek mee naar huis.

 

*Ingeschreven bij de Vereniging Voor Mindfulness

Adres
Praktijk Inzicht & Groei
Spinolaberg 4
4661 RT Halsteren

Telefoon
06 - 12 20 77 66

E-mail
info@inzichtengroei.nl

Social Media:
Facebook Linkedin

 

DEZE WEBSITE IS MOMENTEEL UNDER CONSTRUCTION